همه آنچه در خصوص لایه برداری پوست صورت باید بدانید
به گزارش سفر حرفه ای ترکیه، گاهی اوقات احساس می کنیم که پوست صورت شادابی و براق بودن همیشگی را ندارد و باید لایه مزاحم و زشتی را از روی پوست صورت برداریم. در لایه برداری صورت یا پیلینگ صورت که به وسیله اسکراب صورت، ماسک های لایه بردار یا روش های دیگر انجام می گردد، سلول های مرده یا آلودگی ها از سطح پوست و درون منافذ پاک شده و پوستی سالم و تازه به شما هدیه داده می گردد. آیا لایه برداری پوست خوب است؟ چگونه پوست صورت را لایه برداری کنیم؟ چگونه لایه بردار خانگی بسازیم؟ اگر دوست دارید همه چیز را در خصوص لایه برداری پوست صورت بدانید، این مقاله را از دست ندهید.

در صورتی که پیلینگ پوست بیش از میزان معمول انجام شود، آنچه باقی می ماند پوستی قرمز است که پوسته می دهد. شاید بعضی افراد با تماشا این علائم پوستی تصور نمایند که لایه برداری به درستی صورت گرفته و در حال مشاهده نتایج رضایت بخش لایه برداری هستند! یا حتی شاید فکر نمایند لایه برداری بیشتر، پوست های تازهتر و شفاف تری را روی صورتشان باقی می گذارد! ولی این باور کاملا غلط است. با مشاهده پوست قرمز و پوسته های ریز روی آن، در واقع هشداری به شما است برای اینکه باید لایه برداری را متوقف کنید و با فواصل زمانی طولانی تری پیش بروید.
پیلینگ چیست؟
اگر می خواهید بدانید که پیلینگ صورت چیست باید گفت پیلینگ یا همان لایه برداری پوست روشی است که می توان به وسیله آن سلول های مرده را از لایه سطحی پوست پاک کرد. در واقع در حین لایه برداری با جدا کردن این لایه پوستی، پوست صورت روشن تر می شود. این فرآیند موجب می شود محصولات مراقبتی مانند کرم، سرم و … در عمق بیشتری از پوست نفوذ نمایند و عملکرد بهتری داشته باشند.
فواید لایه برداری پوست صورت
با بالا رفتن سن و کم شدن تعویض سلولی (رشد سلول های تازه و جایگزین شدن با سلول های قبلی)، پیلینگ صورت یکی از روش هایی است که از پوست رنگ پریده جلوگیری می نماید، رشد سلول های تازه را تحریک می نماید و موجب می شود پوست شاداب و جوان تر به نظر برسد. بعلاوه پیلینگ صورت باعث کم رنگ شدن لکه های پوستی و جای جوش، از بین رفتن جوش های سر سیاه روی پوست و نرم شدن پوست صورت هم می شود.
لایه برداری پوست به صورت فیزیکی و مکانیکی به وسیله ابزاری مانند برس مخصوص، دستگاه پاک سازی صورت، لیف حمام یا حتی اسکراب های مخصوص انجام می شود. این نوع از لایه برداری با ایجاد سایش، سلول های مرده پوست را جدا می نمایند. سفیدآب که در زمان های قدیم بیشتر باب بوده است، در واقع نوعی اسکراب است که به پاک سازی پوست و جدا شدن سلول های مرده یاری می نماید. لایه برداری پوست با سفیداب یکی از روش های مقرون به صرفه برای پیلینگ صورت در خانه است و لایه برداری پوست صورت با دستگاه پرهزینه تر است که در دسته لایه بردارهای غیر شیمیایی قرار می گیرد.
نوع دیگری از لایه برداری پوست، به صورت شیمیایی انجام می شود و به یاری موادی مانند آلفا هیدروکسی اسید یا بتا هیدروکسی اسید که در محصولات لایه بردار به کار برده شده اند، سلول های پوستی از سطح پوست جدا می شوند. کرم پیلینگ صورت و ماسک پیلینگ از جمله محصولات تجاری برای لایه برداری قوی پوست در منزل هستند. انتخاب برترین نوع برای لایه برداری، چه به صورت فیزیکی باشد و چه شیمیایی، به ترجیح شما و البته نوع پوستتان بستگی دارد.
یکی دیگر از روش های لایه برداری صورت که به وسیله متخصص و در مطب انجام می شود، میکرودرم نام دارد. میکرودرم لایه بردار عمیق پوست است. این روش به وسیله دستگاه و با استفاده از کریستال های ریزی که به وسیله دستگاه روی پوست ریخته می شود، لایه برداری صورت را انجام می دهد.
لایه برداری پوست صورت را چه زمانی انجام دهیم؟
به عنوان یک قانون کلی باید گفت هرچه لایه برداری کمتر انجام شود، بهتر است. هدف از لایه برداری به هیچ وجه باقی گذاشتن لکه های قرمز و یا پوست متورم و ملتهب نیست بلکه هدف این است که فرایند طبیعی جایگزینی پوست تسریع شود و در نهایت پوستی شفاف برای شما باقی بماند. فاصله زمانی مشخص شده بین لایه برداری پوست صورت به نوع پوست شما بستگی دارد.
پوست حساس: این نوع پوست باید با لیف نرم، گرم و مرطوب لایه برداری شود. ماسک های شیمیایی ملایم با درصد کمی از مواد فعال هم برای پوست حساس در صورتی مجاز است که یک یا نهایت دو بار در هفته انجام شود. استفاده از اسکراب و لایه بردار قوی پوست صورت برای پوست های حساس باعث اذیت شدن لایه پوستی می شود و باید از استفاده آنها صرف نظر کرد.
پوست چرب: اگر پوست چرب دارید، باید بدانید که پوست شما مقاومت و تحمل بیشتری نسبت به ابزار و محصولات قوی دارد و می توانید تا 5 بار در هفته هم از لایه بردارها بهره ببرید. می توانید از دستگاه پاک سازی صورت در زمان صبح و از سرم و ماسک های لایه بردار در زمان شب بهره ببرید.
پوست معمولی و مختلط: افرادی که دارای این نوع پوست هستند، دستشان باز است و می توانند از هر نوع روش لایه برداری استفاده نمایند. این نکته را در نظر داشته باشید که نهایت دفعات استفاده از این لایه بردارها برای پوست شما 3 بار در هفته باشد.
پوست خشک: برای لایه برداری پوست خشک بهتر است روش های غیر شیمیایی و به صورت گیاهی انتخاب شود.
لایه برداری پوست برای انواع پوست مفید است؟
اگر پوست صورت شما دارای جوش و آکنه است، برای درمان آکنه به سراغ لایه برداری نروید، چون می تواند پوست را دچار مشکل بیشتری کند. آکنه باعث التهاب و تورم پوست می شود و اگر از محصولات قوی هم بهره ببرید، عوارض لایه برداری پوست صورت را به شکل التهاب و تورم و باقی ماند لکه های تیره روی پوست مشاهده می کنید. خصوصاً در زمانی که در حال درمان پوست چرب و دارای جوش و آکنه خود هستید، پوست حساس تر است و لایه برداری توصیه نمی شود. اگر پوست خود را برنزه نموده اید، این ماسک پیلینگ و محصولات لایه بردار، لکه های تیره تری روی پوست شما باقی می گذارند.
در پوست های معمولی که نه جوش دارند و نه حساس هستند، زمانی که پوستتان دارای جراحت های کوچک و زخم است، لایه برداری را متوقف کنید. خصوصاً اگر عفونتی روی پوست صورتتان به وجود آمده است، لایه برداری موجب پخش شدن عفونت می شود. حتی زمانی که پوستتان در معرض آفتاب، دچار سوختگی شده باشد، لایه برداری التهاب و تورم را افزایش می دهد. در این شرایط آب رسانی و درمان های پوستی را پیش بگیرید.
برای لایه برداری پوست چه کنیم؟
یک برس تمیز بردارید و یک اسکراب مناسب انتخاب کنید. برس و اسکراب را به آرامی و به صورت دایره های کوچک در تمام سطح پوست صورت بمالید. تصور کنید گلبرگ های لطیف یک گل را لمس می کنید! سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید چون آب داغ پوست را اذیت می نماید. صورتتان را خشک کنید و سپس از کرم مرطوب نماینده بهره ببرید. این مرحله مهم را نباید فراموش کنید، چون لایه برداری باعث خشک شدن پوست می شود.
زمانی که می خواهید از ماسک های شیمیایی لایه بردار بهره ببرید هم مرحله اول استفاده را مانند مورد قبلی و به صورت دورانی و با ملایمت روی پوست انجام دهید. با توجه به دستورالعمل ماسک لایه بردار، ممکن است مجبور شوید زمانی را صبر کنید تا ماسک خشک شود تا به صورت یک پوسته کامل از روی پوست برداشته شود. سپس پوست را آب ولرم بشویید و بعد از خشک شدن صورت، از مرطوب نماینده بهره ببرید.
5 روش خانگی و طبیعی برای لایه برداری پوست صورت و بدن
شما می توانید با استفاده از بعضی مواد غیر شیمیایی، لایه برداری پوست با مواد طبیعی را به صورت خانگی انجام دهید. یکی از موادی که به عنوان لایه برداری پوست در خانه اثرگذار استفاده می شود، شکر است. شکر به علت اینکه دارای ساختار دانه ای و ریز است، مانند اسکراب عمل می نماید و می تواند موجب از بین رفتن سلول های مرده پوست شود. شکر را می توانید با عسل، آب لیمو و گوجه فرنگی مخلوط کنید و روی پوست صورت بمالید.
جو دو سر یکی دیگر از مواد طبیعی است که می تواند برای لایه برداری خانگی پوست صورت به کار برده شود. این ماده غذایی به علت اینکه چربی را جذب می نماید، لایه بردار مناسب پوست چرب نیز هست. این ماده را می توانید به صورت جداگانه با عسل، شیر، موز، سیب، توت فرنگی و جوش شیرین به کار ببرید.
لایه برداری پوست با جوش شیرین یکی از مشهورترین روش های لایه برداری پوست به روش خانگی است. به علت ساختار دانه ای شکل جوش شیرین، به عنوان اسکراب سلول های مرده را از روی پوست جدا می نماید. بهتر است برای لایه برداری پوست صورت با جوش شیرین این ماده را با ترکیبی که دارای ویتامین ای است، به کار ببرید تا به پوستتان آسیب نرساند.
لایه برداری پوست صورت با نمک دریایی هم به علت دانه های درشت نمک موجب پیلینگ صورت می شود. این روش لایه برداری پوست خانگی، برای پوست های حساس و آسیب دیده پیشنهاد نمی شود چون باعث التهاب و سوزش در این افراد می شود.
لیمو به عنوان لایه بردار گیاهی پوست صورت شناخته می شود. ترکیب لیمو با شکر، به علت خاصیت اسکرابی و بعلاوه نرم نمایندگی و روشن کردن پوست به عنوان لایه بردار قوی پوست بدن مناسب است. برای لایه برداری پوست دست و لایه برداری پوست پا هم می توانید همه این مواد خوراکی ذکر شده را با دستورالعمل مشابه بهره ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ