طرز تهیه آرد جوانه گندم در خانه
به گزارش سفر حرفه ای ترکیه، آرد جوانه گندم یکی از پرکاربردترین آردها در آشپزی است که از آن می توان در طرز تهیه حلوا، انواع نان و شیرینی و بعلاوه تهیه بعضی از غذاها، استفاده کرد. یکی از دلایلی که باعث محبوبیت این آرد شده است، خواص فراوان آن برای سلامتی و تاثیر شگفت انگیزش روی کاهش و حتی افزایش وزن است. اگر می خواهید این آرد ارزشمند را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، توصیه می کنیم به جای خرید آرد آماده، آن را با هزینه کمتر و کیفیت بالاتر، در خانه آماده کنید. در ادامه این مطلب از خبرنگاران ، طرز تهیه آرد جوانه گندم در خانه را مرحله به مرحله آموزش داده ایم.

مواد لازم برای تهیه آرد جوانه گندم در منزل
- گندم پوست نکنده به میزان لازم
- آب به میزان لازم
مراحل طرز تهیه آرد جوانه گندم در خانه
1. خیساندن گندم
در اولین مرحله از طرز تهیه آرد جوانه گندم، باید گندم ها را پاک نموده و به خوبی بشویید تا عاری از هر گونه آلودگی و گرد و غبار گردد سپس گندم ها را برای 24 ساعت داخل آب بریزید تا خیس بخورند.
در طول این 24 ساعت باید هر چند ساعت یک بار آب گندم ها را عوض کنید تا بوی بدی نگیرند. مراحل تهیه آرد گندم تقریبا مشابه با مراحل اولیه طرز تهیه سمنو با جوانه گندم است.
2. آبکش کردن گندم ها
بعد از گذشت 24 ساعت، گندم ها را بشویید. دقت کنید که در همین زمان رفته رفته شاهد رویش جوانه های گندم خواهید شد.
3. قرار دادن گندم ها در یک پارچه مرطوب
داخل یک آبکش، یک پارچه نخی تمیز پهن کنید و گندم های آبکش شده را داخل آن بریزید سپس پارچه را حسابی خیس کنید و لبه های آن را جمع کنید تا کامل روی گندم ها را بپوشاند.
گندم ها را باید به مدت یک هفته، به همین صورت و در فضای خانه یا آشپزخانه و به دور از نور خورشید قرار دهید. در طول این یک هفته هم باید روزی 2 تا 3 مرتبه، پارچه ای که روی گندم ها را پوشانده است خیس کنید و به هیچ وجه اجازه ندهید که گندم ها خشک شوند.
4. شستن جوانه ها گندم
بعد از گذشت یک هفته، گندم ها کاملا جوانه می زنند. دقت کنید که جوانه ها نباید خیلی سبز شوند، پس اگر زودتر هم شاهد رشد کافی جوانه ها شدید، احتیاج به اینکه تا یک هفته منتظر بمانید، نیست.
در این مرحله باید جوانه های گندم را از همدیگر جدا نموده و خوب بشویید سپس 2 تا 3 ساعت داخل آبکش، قرار دهید.
5. خشک کردن جوانه های گندم
جوانه های گندم را در یک سینی مناسب پهن کنید و به مدت 2 روز، زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
اگر عجله دارید می توانید از فر هم برای خشک کردن جوانه های گندم بهره ببرید. فقط حواستان باشد که دمای فر باید خیلی کم باشد تا باعث سوختن جوانه ها نگردد.
6. آسیاب کردن جوانه های گندم
جوانه های گندم خشک شده را با استفاده از آسیاب برقی یا دستی، آسیاب کنید.
7. الک کردن آرد جوانه گندم
بعد از اینکه تمام جوانه های گندم را آسیاب کردید، آرد به دست آمده را الک کنید تا صاف و یکدست گردد. اگر به درست کردن انواع آرد خانگی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم به محتوای طرز تهیه آرد بادام هم سری بزنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه آرد جوانه گندم
برای درست کردن یک آرد جوانه گندم بی عیب و نقص، کافی است که چند نکته کوچک اما مهم را رعایت کنید. از جمله:
استفاده از گندم پوست نکنده
دقت داشته باشید که برای تهیه آرد جوانه گندم به هیچ عنوان نباید از گندم پوست کنده بهره ببرید زیرا اگر گندم بدون پوست باشد، دیگر جوانه نمی زند.
مرطوب نگه داشتن گندم ها به میزان کافی
مرطوب نگه داشتن گندم ها، اصلی ترین عامل رویش جوانه های گندم است. شما باید به میزان کافی، گندم ها را مرطوب نگه دارید که خشک نشوند، زیرا خشک شدن گندم برابر است با کپک زدن آن. از طرف دیگر، آب دادن بیش از حد به گندم ها (در حدی که کف ظرف آب جمع گردد) هم باعث ترشیدگی جوانه ها می گردد؛ بنابراین باید حواستان به این موضوع باشد و تعادل را رعایت کنید.
جوانه های گندم نباید سبز شوند
دقت کنید که جوانه ها را زمانی که هنوز سفید رنگ و در غلاف نقره ای هستند، باید آسیاب کنید. اگر جوانه ها از غلاف نقره ای خود خارج شوند و به رنگ سبز در بیایند، طعم تلخی پیدا خواهند کرد.
گندم ها را دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید
گندم ها را حتما باید در یک دستمال بپیچانید و در یک محیط به دور از تابش مستقیم نور خورشید، قرار دهید. زیرا نور خورشید باعث سبز رنگ شدن جوانه ها می گردد.
خواص آرد جوانه گندم برای سلامتی
همانطور که در ابتدای محتوا هم اشاره کردیم، آرد جوانه گندم فواید زیادی برای سلامتی دارد. حال در ادامه می خواهیم نگاهی هم بر خواص این آرد بیندازیم و ببینیم چه تاثیراتی بر سلامت جسم ما دارد.
1. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
آرد جوانه گندم، سرشار از فیبر است؛ از این رو می تواند به تنظیم حرکات روده و بهبود عملکرد دستگاه گوارش یاری کند.
2. افزایش سطح انرژی بدن
جوانه گندم بعلاوه منبع ویتامین های گروه B مانند فولات، تیامین و B6 است. این ویتامین ها نقش مهمی در تبدیل کربوهیدرات ها و چربی ها به انرژی مورد احتیاج بدن دارند.
3. تقویت سیستم ایمنی
جوانه گندم ویتامین E فراوانی هم دارد. ویتامین E یک نوع آنتی اکسیدان قوی است که از سلول های مغزی، غشای سلولی و کلسترول در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می نماید و احتمال ابتلا به بیماری های جدی مانند سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
4. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
در جوانه گندم ترکیباتی به نام فیتواسترول موجود است که این ترکیبات از اتصال کلسترول بد به گیرنده های موجود در روده جلوگیری نموده؛ در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
5. تقویت عضلات
جوانه گندم منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی است که نقش حیاتی در ساخت و ترمیم عضلات دارند.
6. یاری به کاهش وزن
علاوه بر عضله سازی، پروتئین موجود در جوانه گندم به ایجاد احساس سیری و جلوگیری از پرخوری نیز یاری می نماید. بنابراین اگر تصمیم به کاهش وزن دارید، 10 دقیقه قبل از غذا خوردن، میزانی آرد جوانه گندم را به همراه ماست یا سالاد میل کنید.
آرد سمولینا یکی دیگر از انواع آرد پرکاربرد در آشپزی است. پیش از این در محتوای آرد سمولینا چیست به طور مفصل به کاربرد و خواص این ارد پرداخته ایم.
در مجموع
آرد جوانه گندم یک مکمل غذایی ارزشمند است که می توانید به راحتی و در کمترین زمان آن را درست کنید. اگر تا به حال تجربه تهیه آرد جوانه گندم در خانه را نداشته اید، همین حالا دست به کار شوید و با یاری این محتوا از خبرنگاران ، آن را درست کنید.
منبع: کتاب کاله